Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kan jag vara något på spåren?

Sedan den 16 september 2018 har jag målmedvetet jobbat och tränat för att återigen kunna röra hela min kropp. Stroken som drabbade mig då gjorde mig vänstersidigt förlamad och satte mig i rullstol. Rullstolen bestämde jag mig tidigt för skulle vara ett tillfälligt ”nödvändigt ont!

Ca två veckor efter min stroke, fortfarande skevTyvärr, eller som tur var, kände jag flera strokeöverlevare som inspirerade mig att tänka att jag också kunde lära mig att gå igen och även röra vänster arm. Dock visste jag att det skulle krävas hårt arbete och mycket envishet. Min familj kan intyga att det finns få så envisa personer som jag.

Träning hade länge varit en del av mitt liv och nyttan med det märkte jag tidigt. Bålstyrkan hjälpte mig att kunna sitta utan stöd och kroppen kände igen och svarade på träning. Sedan stroken har jag nog inte missat ett träningspass och dessutom även tränat hemma på egen hand. Här visade sig min Friskisledarutbildning komma väl till pass. Ett tidigt mål efter att jag lärt mig gå och känt mig stabil i gången blev att kunna träna på just Friskis igen. Gå på ett gympapass.
Det visade sig att min fysioterapeut var ledare och förra hösten testade jag och fortsatte. Tills Omikron gjorde sitt intåg. Jag valde då att i huvudsak träna hemma.
Jag hade lite träningsredskap sedan innan, kompletterade med några till och dammade av mina ledarkunskaper från jympa, core och skivstångspass. Tyckte nog själv att jag fick till bra allsidig träning. Med träningen kom styrkan och koordinationen tillbaka och med den bättre funktion i hela vänster sida.

Idag går jag till och med på steppass

Detta är inte alla förunnat och igår när jag inte kunde somna började tanken snurra i huvudet att jag skulle kunna dela med mig. Jag är inte utbildad sjukgymnast och väl medveten om att alla har olika förutsättningar men kommer dela med mig enkla tips och övningar som funkar för mig. Det jag hoppas är att du får inspiration och kanske även lite motivation. kom ihåg – den bästa träningen är den som blir av!

Jag finns också på Instagram under namnet flitigalisans_traningstips

Annons

Ett svar till ”Kan jag vara något på spåren?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: